Salon s tradicijo v starem mestnem jedru Kopra.

(05) 627 17 97 ali (031) 398 057 info@kozmetika-mks.si

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura

  • Vraščeni nohti, 3TO sponka
  • Glivični nohti
  • Kurja očesa ali otiščanci

Naročite se

Medicinska pedikura je usmerjena v problematiko stopal in nohtov na nogah. Pri tem postopku se rešuje in zdravi vraščene nohte (mehkejše nohte s PODOFIX opornico, trše s 3TO sponko), glivične nohte, kurja očesa in otiščance. Lahko se kombinira s klasično pedikuro ali pa se osredotočimo samo na en problem. Trajanje je odvisno od problematike. Vraščen noht bo vedno rabil nego in skrb, problem je dolgotrajen in ukvarjanje z njim nujno potrebno.

Glivice spreminjajo strukturo nohta, ki se sčasoma začne debeliti, drobiti in lahko povzroča različne deformacije nohtov, kot je vraščanje nohtov, neprijeten vonj in zadebelitev nohta. Zadebeljene glivične nohte lahko brusimo in s tem odstranimo zadebeljen glivičen del nohta ter ga nato zaščitimo z antimikotično maso ali pa samo začnemo zdravljenje z antimikotičnim sredstvom. Če glivičen noht ni zadebeljen pa noht in nohti kanal dobro očistimo in nanensemo antimikotično sredstvo.

Razpoke na peti oz. ragade nastanejo predvsem zaradi odvečne trde kože. Ragade očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo zaščitimo, da se razpoke zacelijo. Odprte razpoke je nujno potrebno dobro sanirati in zaščititi saj je le-ta lahko zelo nevarna za bakterije in viruse.

Kurja očesa so odebelitve kože, ki rastejo pod kožo v stožčasti obliki. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko. Saniramo ga tako da najprej odstranimo odvečno trdno kožo nato pa še stržen, ki je na sredini in je vzrok za bolečine. Odstranjevanje je brez bolečin, na koncu pa vam še svetujemo kako preprečiti ponoven nastanek.

Pri vraščenem nohtu se noht vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje. Vzroki za vraščanje nohta so največkrat poškodba, preozki čevlji in nepravilno pristriženi nohti. Vraščen noht se sanira tako da se odstriže vraščen del nohta in očisti nohtni kanal, če je potrebno se pa namesti še 3TO sponka ali Podofix opornica. Sponka in opornica sta pripomočka s katerima najbolj učinkovito rešujemo in preprečujemo ponovno vraščanje nohta.

Za izvajanje medicinske pedikure imamo certifikat po metodi Greppmayr.